Nieuws

Deconnecteren
Welzijnswet
02/12/2022

Tijd om te deconnecteren

Vanaf 1 januari 2023 moet de collectieve arbeidsovereenkomst omtrent deconnectie vastliggen in een kopie bij de algemene directie die toeziet op de sociale wetten. Ontdek er alles over
2
Preventie
28/11/2022

Brandveiligheid in je bedrijf, hoe zit dat nu?

Bij Gecon hechten wij enorm veel belang aan veiligheid op het werk. Brandveiligheid valt hieronder en dragen we dan ook hoog in het vaandel. Liggen bij jou de brandblusapparaten voor het grijpen in deze situaties? Weten je werknemers welke weg ze moeten uitgaan als vluchtroute of is dit allemaal nog onduidelijk of ongeorganiseerd?
Ontwerp zonder titel
Welzijnswet
21/09/2022

De 7 domeinen van welzijn op het werk

Als werkgever wil je dat je werknemers iedere dag het beste uit zichzelf halen. Dit is alleen mogelijk als ze zich gemotiveerd en gezond voelen op de werkvloer. Een gelukkige en gestimuleerde werknemer werkt nu eenmaal beter en draagt bij aan een gezonde bedrijfscultuur. Wanneer wij een risicoanalyse doen, wordt er gekeken naar de 7 welzijnsdomeinen.
Shutterstock 365256758
Preventie
12/08/2022

Arbeidsinspectie over de vloer, ben jij voorbereid?

Als ondernemer kun je te maken krijgen met de arbeidsinspectie. Deze ziet erop toe dat jij als werkgever de regels rond veiligheid en welzijn naleeft. Is dit niet het geval, dan kan dit leiden tot torenhoge boetes. Weet jij al waar je echt rekening mee moet houden?
Shutterstock 1934891042
Tips & tricks
10/11/2021

Welke keuringen zijn wettelijk verplicht?

In een bedrijf heb je al snel heel wat toestellen en apparaten in huis. Aan welke wettelijke keuringen dien je allemaal te denken als werkgever? Moet je bijvoorbeeld je printer wettelijk laten keuren? En hoe zit dat met gewoon handgereedschap? De experten van Gecon zochten het uit en geven je een handig overzicht.
1 2

Heb je interesse of nog vragen?

Benieuwd hoe wij jou ontzorgen? Tijdens een gratis adviesgesprek gaan we op zoek naar een oplossing op maat van jouw onderneming.