Zoekresultaten

Brandveiligheid in je bedrijf, hoe zit dat nu?

Bij Gecon hechten wij enorm veel belang aan veiligheid op het werk. Brandveiligheid valt hieronder en dragen we dan ook hoog in het vaandel. Liggen bij jou de brandblusapparaten voor het grijpen in deze situaties? Weten je werknemers welke weg ze moeten uitgaan als vluchtroute of is dit allemaal nog onduidelijk of ongeorganiseerd?

lees meer

De 7 domeinen van welzijn op het werk

Als werkgever wil je dat je werknemers iedere dag het beste uit zichzelf halen. Dit is alleen mogelijk als ze zich gemotiveerd en gezond voelen op de werkvloer. Een gelukkige en gestimuleerde werknemer werkt nu eenmaal beter en draagt bij aan een gezonde bedrijfscultuur. Wanneer wij een risicoanalyse doen, wordt er gekeken naar de 7 welzijnsdomeinen.

lees meer

Tijd om te deconnecteren

Vanaf 1 januari 2023 moet de collectieve arbeidsovereenkomst omtrent deconnectie vastliggen in een kopie bij de algemene directie die toeziet op de sociale wetten. Ontdek er alles over

lees meer

Arbeidsinspectie over de vloer, ben jij voorbereid?

Als ondernemer kun je te maken krijgen met de arbeidsinspectie. Deze ziet erop toe dat jij als werkgever de regels rond veiligheid en welzijn naleeft. Is dit niet het geval, dan kan dit leiden tot torenhoge boetes. Weet jij al waar je echt rekening mee moet houden?

lees meer

Veiligheidsopleidingen worden verplicht in de bouw, ben jij al in orde?

Veiligheidsopleidingen worden verplicht in de bouw, dus je houdt best rekening met alle voorwaarden en uitzonderingen. Welke dat precies allemaal zijn, hebben wij voor jou samengevat!

lees meer

Camerabewaking op het werk, hoe zit dit nu eigenlijk voor de werkgever?

Overweeg je als werkgever om bewakingscamera’s te installeren op de werkvloer? Dan houd je best rekening met de geldende wetgeving. Welke wetgevingen dat zijn, zochten onze experten voor jou uit!

lees meer

Welke keuringen zijn wettelijk verplicht?

In een bedrijf heb je al snel heel wat toestellen en apparaten in huis. Aan welke wettelijke keuringen dien je allemaal te denken als werkgever? Moet je bijvoorbeeld je printer wettelijk laten keuren? En hoe zit dat met gewoon handgereedschap? De experten van Gecon zochten het uit en geven je een handig overzicht.

lees meer

Tilkin - Tongeren

Ruim drie jaar werken wij samen aan ons preventiedossier. Wij hebben zojuist opnieuw de inspecteur op bezoek gehad van onze brandverzekering. In 2018 was deze inspecteur ook al langs gekomen om af te toetsen of we met alles in orde waren. Nadat we ruim 8 miljoen geïnvesteerd hadden in 2017/2018 was ik vrij zeker dat we perfect voldeden aan de huidige regelgeving wat betreft brandveiligheid. Heel snel tijdens dit bezoek werd het me duidelijk dat er nog een hele reeks punten niet in orde waren en het ging vooral voor preventiemaatregelen die we moesten nemen. Heel veel papierwerk komt er op je af waar je als bedrijfsleider niet weet waar te beginnen. Heel snel kwam het idee om een gespecialiseerd bureau erbij te roepen. Via Offimac bij jullie uitgekomen en redelijk snel de samenwerking opgestart. Aan een ijltempo hebben jullie voor ons gewerkt zodat we nu 3 jaar later een heel ander bedrijf geworden zijn op vlak van preventie in de ruime zin van het woord. Met onze interne Preventieadviseur David Paris, die jullie bijstaat in de opvolging en uitvoering van het actieplan, zijn we nu fier te mogen meedelen dat alles perfect in orde is voor de inspecteur! Zo zijn we geslaagd met grote onderscheiding in deze moeilijke materie dankzij jullie bijdrage en die van David Paris! We zijn ook zeer tevreden over de aanpak en nauwkeurigheid van uw medewerker Frederik Caen! Graag willen Rosy en ik jullie daarom bedanken voor de fijne samenwerking en streven naar het behouden van dit niveau!

lees meer

Dicar bvba

Dicar bvba had nood aan een betrouwbare partner om samen met onze preventieadviseur te werken aan het welzijnsbeleid. Met Gecon hebben we de juiste keuze gemaakt, wat Gecon op zeer korte tijd voor Dicar heeft gerealiseerd heeft onze verwachtingen overtroffen.

lees meer

[GIDS] De 12 verplichtingen voor werkgevers omtrent arbeidsveiligheid

Wist je dat je als werkgever, ongeacht de sector, verschillende verplichtingen hebt omtrent arbeidsveiligheid zodra je minstens één werknemer hebt? Ontdek ze in deze gids.

lees meer

[GIDS] 8 tips voor meer veiligheid op de werkvloer

De juiste beschermingsmaterialen zijn niet de enige voorwaarde om de veiligheid van je werknemers te garanderen. Wij zetten alle tips voor je op een rij!

lees meer

Hoe stel ik een risicoanalyse op?

Arbeidsongevallen zijn helaas geen uitzondering. Met een dynamische risicoanalyse bescherm je jouw werknemers en voldoet je bedrijf aan de wettelijke verplichting. Ontdek hier wat het is en hoe je er zelf mee aan de slag gaat!

lees meer

Jaarverslag IDPBW: alles wat je moet weten

Elke werkgever moet verplicht een jaarverslag opstellen van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDPBW). Hierin vult de werkgever alle informatie in over het preventiebeleid. Ontdek hier wat er zeker niet in mag ontbreken!

lees meer

Help, wat moet je als werkgever doen na een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval wil elk bedrijf koste wat kost vermijden. Af en toe glipt er toch iets door de mazen van het net en doet er zich een incident voor. Maar wat doe je dan? Hoe geef je een arbeidsongeval aan? Wij zetten het voor je op een rijtje.

lees meer

vraag 3

lees meer

Econstruct

Nadat we op een zeer korte termijn te maken hadden met twee arbeidsongevallen, schakelden we de hulp van Gecon in. Met hun hulp, begeleiding en materialen hebben ze ons door een zeer moeilijke periode geloodst.

lees meer

Schoonmaak Kempen

Met de komst van Gecon heb ik openbare aanbestedingen binnengehaald, juist doordat alle wettelijke zaken in orde waren. Ik voel me in mijn preventie geruster en zo streven we samen naar het collectieve doel van veiligheid.

lees meer

AA Ijzerland

Gecon heeft alles omtrent veiligheid en milieu in onze organisatie onder de loep genomen. Daarnaast blijven ze ook de nodige attesten/keuringen opvolgen en uitvoeren, iets wat andere partijen niet snel doen.

lees meer

Steel Dreams

Bij Gecon moet je zijn als je wil dat alles rond de veiligheid in jouw onderneming op rolletjes loopt. Wim is gedreven in zijn vak en geeft oprecht advies in alles wat we nodig hadden.

lees meer

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw

Onze uitdagingen werden direct omgezet naar oplossingen. De opstart verliep zeer vlot, omdat er duidelijke afspraken gemaakt werden. We weten nu zeker dat we ons geen zorgen moeten maken over de arbeidsveiligheid!

lees meer

Kinderdagverblijf Rainbows

Als kinderdagverblijf is veiligheid een prioriteit! De opstart met Gecon verliep goed en ze komen regelmatig langs om alles up-to-date te houden en er een verslag van te maken. De samenwerking loopt zeer vlot en we kunnen altijd op hen rekenen.

lees meer

Accu Service - Roeselare

Blij dat dat die eerste mail verstuurd werd ! Na een werkongeval zijn we op de vingers getikt geweest dat er hier veel niet in orde was ivm de veiligheid. Het enorme werk daaromtrent schrikte ons af en zodoende hebben wij externe hulp gezocht. Zo zijn we bij Gecon terecht gekomen. Wim is correct en duidelijk en vooral er worden geen onnodige kosten gedaan. Wat niet altijd kan gezegd worden van andere firma’s. Het grote voordeel van Gecon is dat er een totaalpakket wordt aangeboden. De opvolging en extra diensten zijn de max. Zo kunnen wij er ook op vertrouwen dat er niets vergeten wordt in de toekomst. Wim en zijn team hebben hier alles in een recordtijd van enkele weken in orde gemaakt en daar zijn we hen dankbaar voor. Wij kunnen er nu gerust in zijn dat onze firma een veilige werkplek is.

lees meer

DIOP

Degelijk onderbouwde structuur van hun werkmethode, overzichtelijk kostenplan en in tegenstelling tot onze vorige partner, geen overbodige kosten! Maar een duidelijk stappenplan en informatie waar nodig!

lees meer

Referenties

lees meer

Jouw checklist voor een arbeidsinspectie, ook in tijden van corona

Wist je dat er vandaag niet alleen specifiek gecontroleerd wordt op coronamaatregelen tijdens een arbeidsinspectie? Deze checklist helpt je om je bedrijf voor te bereiden.

lees meer

faq question 1

lees meer

faq question 2

lees meer

Contact

lees meer

Home

lees meer

Nieuws

lees meer

Error

lees meer

Zoekresultaten

lees meer

Over Gecon

lees meer

Extra diensten

lees meer

Brandveiligheid

Alles voor de correcte opvolging van de wetgeving rond brandveiligheid. Wij stellen de brandveiligheid op jouw bedrijf of werf op punt.

lees meer

Pictogrammen en signalisatie

Van de aankoop van de juiste pictogrammen tot een intern verkeersplan. Bij Gecon denken we met je mee!

lees meer

Technische keuringen

Laat je ontzorgen in je technische keuringen. Wij kijken wat nodig is en zorgen voor de correcte opvolging van de wetgeving rond de keuring van arbeidsmiddelen.

lees meer

Technische onderhouden

Alle technische onderhouden en ondersteuningen voor de nodige arbeidsmiddelen binnen jouw organisatie. Gecon staat je bij en volgt periodiek mee op.

lees meer

Omgevings- en milieuvergunningen

Beperk de risico’s met de correcte opvolging rond milieu- en omgevingsvergunningen. Wij helpen je met het vernieuwen of wijzigen van de juiste vergunningen.

lees meer

Zoneringsdossier - ATEX

Breng alle explosiegevaarlijke zones van jouw bedrijf in kaart. Gecon staat je bij met de juiste veiligheidsdocumenten en -adviezen.

lees meer

Asbestinventarisatie

Elke onderneming in Vlaanderen moet voorzien zijn van een asbestinventaris. Van advies tot begeleiding staan wij voor je klaar.

lees meer

Opleidingen

Opleidingen op maat van jouw organisatie en werknemers. Alles om jouw werknemers wettelijk met een bepaald arbeidsmiddel te laten werken.

lees meer

EHBO-materiaal

Van EHBO-koffers tot het inrichten van eerste hulp lokalen. Wij denken met je mee naar de juiste oplossing voor jouw organisatie.

lees meer

Werken bij Gecon

lees meer

Spontane sollicitatie

Heb je niet een gepaste vacature gevonden, maar wil je graag deel uitmaken van ons team? Laat het ons weten!

lees meer

Privacy Policy

lees meer

Disclaimer

lees meer

Cookie Policy

lees meer